Verbind smartwatch met mobiele telefoon – zo werkt het

Om toegang te krijgen tot alle functies van je smartwatch, moet je de smartwatch koppelen met een mobiele telefoon. Zodat je niet teveel tijd nodig hebt om in te stellen, leggen we hier uit hoe je je smartphone koppelt aan een smartwatch. De manier om de twee apparaten met elkaar te verbinden, verschilt per accessoire en smartphonefabrikant. In de regel lijken de processen echter behoorlijk op elkaar. Merk op dat een Apple Watch niet kan worden verbonden met een Android-telefoon. Omgekeerd werkt een Android-horloge ook met een iPhone. Android-telefoons ondersteunen smartwatches met veelgebruikte besturingssystemen, zoals Wear OS of Tizen.

Verbind smartwatch met mobiele telefoon – zo werkt het met Android en iOS

Zo koppelt u een Wear OS-systeem van het horloge met uw smartphone:

 1. De batterij van zowel de smartwatch als de mobiele telefoon moet worden opgeladen.
 2. Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon verbinding heeft met internet.
 3. Download de app voor het besturingssysteem van het horloge op uw mobiele telefoon. Als uw smartwatch bijvoorbeeld met Wear OS draait, heeft u de juiste applicatie nodig om het horloge op uw mobiele telefoon te bedienen. U vindt de download voor Android en iOS.
 4. Start de Wear OS-app.
 5. Tik op de optie Instellingen.
 6. Volg de instructies op het scherm en bevestig de gebruiksvoorwaarden.
 7. Het horloge moet automatisch worden gevonden via Bluetooth. Tik op het item voor de smartwatch in de app op de telefoon.
 8. Op beide apparaten wordt een code weergegeven. Bevestig de code in de app.

Met “Koppelen” / “Koppelen uitvoeren” worden beide apparaten met elkaar verbonden. De verbinding tussen de twee apparaten blijft behouden totdat u het horloge in de app ontkoppelt. Zo maakt de smartwatch direct verbinding met de mobiele telefoon als een van de apparaten na een pauze weer wordt ingeschakeld. Als je een Samsung smartwatch hebt, heb je de Galaxy wearable app nodig. U kunt de download hier vinden:

Galaxy Wearable voor Android
Samsung Galaxy Watch-app voor iOS

Smartwatch koppelt niet? Als de smartwatch niet kan koppelen, controleert u het volgende:

 • De smartwatch en smartphone mogen niet in vliegtuigmodus staan.
 • De mobiele telefoon moet voor de eerste installatie met internet zijn verbonden.
 • Zorg ervoor dat Bluetooth is geactiveerd op de mobiele telefoon en de smartwatch.
 • Een simpele herstart van de smartphone of het kort inschakelen van de vliegtuigmodus helpt vaak als er verbindingsproblemen zijn. • Beide apparaten moeten dicht bij elkaar staan ​​om de verbinding tot stand te brengen.
 • Als er verschillende codes worden weergegeven op de smartwatch en in de app, annuleer dan de koppelingsmodus en voer de koppeling opnieuw uit.
 • Verwijder de Smartwatch uit de apparatenlijst op uw mobiele telefoon en sluit beide apparaten opnieuw aan.
 • Bij permanente verbindingsproblemen helpt het ook om de Smartwatch te resetten. De bijbehorende optie vind je in de instellingen van je smartwatch.