Vakantie in Nederland met kinderen aan zee

De Nederlandse Noordzeekust en de Waddenzee nodigen u niet alleen uit om in de zomer een vakantie aan zee door te brengen. Breng tijdens de grote vakanties een strandvakantie met de kinderen door in Nederland of geniet van het koelere seizoen met een wandeling langs de kust. Het aanbod aan activiteiten is gevarieerd. Ook de keuze aan bestemmingen voor een strandvakantie in Nederland is groot.

Nederland is overigens best wel duur, zoek je daarom naar een goedkoop dagje uit met gezin, kijk dan eens naar de kortingskaart van nappas. Daarmee krijg je korting op talloze recreatiemogelijkheden.

Zeeland met kinderen

Allereerst willen we een mooie en populaire provincie in het zuidwesten van Nederland introduceren: Zeeland. Zeeland is ideaal voor een vakantie in Nederland met kinderen aan zee, aangezien het bestaat uit meerdere schiereilanden, eilanden en een stuk vasteland. Daarom beschikt de provincie ook over talrijke, verreikende zandstranden, die u uitnodigen om te ontspannen en lange wandelingen te maken, maar ook om zandkastelen te bouwen. Zeeland is ook ideaal voor vakanties met je hond. Hier kan uw trouwe viervoeter op veel plaatsen naar hartenlust stoom afblazen en in veel hondvriendelijke cafés een kom water halen. Een bijzonder mooi strand is dat van Cadzand, dat zelfs met de blauwe vlag is bekroond. Deze vlag staat voor een zeer goede waterkwaliteit en uitstekend milieubeheer.

Zuid-Holland met kinderen

Vakantie in Zuid-Holland met kinderen Aan de kust van de Nederlandse provincie Zuid-Holland bruisen de grootste badplaatsen van heel Nederland en nodigen ze u uit voor een vakantie aan zee met kinderen. Bezoek bijvoorbeeld de koningsstad Den Haag, die de meeste bezienswaardigheden van Nederland heeft. Vooral de wijk Scheveningen met zijn pier en het brede zandstrand heeft een heel bijzondere attractie en biedt een onvergetelijke vakantie in Nederland met kinderen aan zee. Ook Scheveningen kun je het hele jaar door bezoeken. In de zomer kun je ontspannen flaneren over de strandpromenade, zwemmen in de Noordzee en culinair genieten in een van de vele restaurants.

Als de herfst komt, vlieg dan met je vlieger, bekijk de golven vanaf de pier of maak een ritje in het reuzenrad. In de winter verlost een wandeling langs de kust u van de dagelijkse stress en kunnen kinderen ijsglijbanen met uitzicht op zee of schaatsen voor het Kurhaus. In het voorjaar kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de eerste zonnestralen. Bezoek, ongeacht het seizoen, een van de wellnessfaciliteiten van de stad na een lange wandeling. Bij slecht weer kunt u terecht in De Uithof in Den Haag, het grootste overdekte sportcentrum van Europa met tal van activiteiten zoals skiën, snowboarden, karten en schaatsen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het miniatuurpark Madurodam, het Vredespaleis of het koninklijk paleis. Omdat er in Zuid-Holland ook veel grotere steden zijn, kun je hier het strand combineren met een stedentrip. Steden als Delft, Leiden of Rotterdam lenen zich uitstekend voor een dagje uit.

Vakantie in Noord-Holland

Noord-Holland is ook zeer geschikt voor u als u uw vakantie met kinderen aan zee met veel cultuur en natuur wilt doorbrengen. Van de hoofdstad Amsterdam tot het kleine zusje Haarlem of Alkmaar tot de kleinere, gezellige dorpjes als Egmond aan Zee en Julianadorp, hier ontdek je met de camper allerlei Hollandse schatten.

De meest populaire stranden in Noord-Holland zijn soms Zandvoort en Bloemendaal, die zelfs vlak naast elkaar liggen, zodat je niet eens hoeft te beslissen, maar beide kunt testen. Graag laten wij u kennismaken met het kleine stadje Callantsoog, dat in het uiterste noorden van de provincie ligt en een van de oudste vissersdorpen van Nederland is. Het heeft ook een van de mooiste zandstranden van de hele regio, die schilderachtig tegen een duinlandschap ligt – het beste wat je kunt doen is het zelf zien.Er zijn verschillende strandpaviljoens waar je een hapje kunt eten als je honger of dorst hebt.

Naast de kleine, gezellige winkels en cafés in Callantsoog, die uitnodigen tot wandelen en vertoeven, grenst Callantsoog aan het unieke natuurgebied Het Zwanenwater. Blikvangers in dit duingebied met bossen, moerassen, heidevelden en duinpieken en dalen zijn de twee grootste duinmeren. Ze zijn de grootste van West-Europa en bieden een adembenemende verscheidenheid aan planten en dieren die je op twee verschillende routes kunt bewonderen. Je kunt er onder andere elf verschillende soorten orchideeën ontdekken.