Magentron

Tips en trucs voor een alternatief gebruik van de verschillende programma’s

Een magnetron is vaak compact, praktisch en gemakkelijk te gebruiken, en als je er eenmaal een hebt gehad, zul je ze onmisbaar vinden in je dagelijkse huishouden. Het is niet alleen bij uitstek geschikt om voedsel op te warmen bij overuren op kantoor of om diepvriesproducten in korte tijd te ontdooien (bijvoorbeeld als er iemand spontaan komt), maar microgolven kunnen ook net zo goed voor alternatieve doeleinden worden gebruikt.

Schil de knoflook

Om knoflook snel en gemakkelijk te pellen zonder het aan te raken, plaatst u knoflookteentjes eenvoudig 20 seconden in een magnetron op gemiddelde sterkte. Vervolgens kan de huid gemakkelijk worden afgepeld zonder dat uw vingers onaangenaam ruiken.

Meer sap

Om nog meer sap uit je citrusvruchten te halen, zet je ze 20 seconden in de magnetron op 500 watt voordat je ze aandrukt. Het resultaat is veel meer sap en ze zijn gemakkelijker uit te persen.

Schil uien zonder tranen

Er is een truc die u kunt gebruiken om tranen tijdens het snijden van uien te voorkomen. Zet de uien 30 seconden in de magnetron op 500 watt. Haal het er dan uit en snijd … En je hoeft niet te huilen!

Kruiden drogen

Houd je van kruiden en heb je ze op het balkon of in de tuin staan? Leg de geplukte, gewassen en gedroogde verse kruiden in een magnetronpan, laat het midden vrij. Zet de magnetron drie minuten aan op 950 watt en draai de vellen elke 30 seconden om. Zo droog je je kruiden gemakkelijk thuis.

Schil de tomaten

Tomaten wassen en drogen. Verwijder de steeltjes en snijd de tomaten in kruisvorm. Leg de tomaten op een bord in de magnetron gedurende 20 seconden op 500 watt. De schil van de lauwwarme tomaten kan gemakkelijk worden gepeld!

Desinfecteer snijplanken

Desinfecteer je snijplanken gemakkelijk door ze na gebruik in te wrijven met een halve citroen en ze een minuut op te warmen in de magnetron op 750 watt.

Frisse geur voor thuis

Doe twee in vieren gesneden citroenen en twee in stukjes gesneden sinaasappels, kruidnagel en kaneel in een kom met kokend water. Laat de magnetron 5 minuten op maximaal vermogen draaien. Verwijder de kom onmiddellijk en plaats deze in de kamer als kamergeur.