Gokken op voetbal: de Europese competities

Voetbalstadion

De Champions League en Europa League avondjes: het zijn ideale momenten om te gokken op voetbal. Niet alleen zijn deze wedstrijden live op televisie te volgen, maar de belangen zijn ook nog eens erg hoog. Miljoenen mensen bekijken de wedstrijd, en de bookmakers zorgen voor de nodige extra weddenschappen waarmee jij los kan gaan. Als je een beetje doorhebt hoe clubs spelen in de diverse fases van de competitie, dan is het eenvoudig om een goede voorspelling te doen. Zeker in de Champions League, waar de belangen in termen van geld erg hoog zijn, zijn veel clubs bijvoorbeeld een stuk behoudender in hun spel. Hoe beïnvloedt dat jouw gokgedrag?

Gokken op voetbal, maar dan spannender

Je merkt het aan alles: gokken op de Champions League is een stuk meer beladen dan een bet op de landelijke competitie. In de grote Europese competities gaan miljoenen om, en teams weten dit maar al te goed. Toch zijn er verschillen tussen de CL en EL: in de Champions League treden de meeste teams aan met het sterkste elftal, terwijl grote clubs in de Europa League deze competitie niet altijd serieus nemen. Dit laat zich al zien in de groepsfase. Zodoende heb je altijd verrassingen in de poulefase, waarbij grote clubs onderuit gaan tegen de wat kleinere clubs. Jouw kans om een echte gok op voetbal te wagen.

Champions League wordt echt leuk in de knock-out ronde

De groepsfase van de CL is in de meeste gevallen wel voorspelbaar; er is vaak sprake van twee absolute favorieten per poule, en die zullen over het algemeen doorgaan, zonder dat jij hiervan kan profiteren in de vorm van een hoge quotering. Die hogere quoteringen zijn wel te vinden in de knock-out fase. Hier nemen de belangen verder toe, en komen favorieten in de kwartfinale of halve finale tegenover elkaar te staan. De quoteringen stijgen mee met de spanning, en jij profiteert daarvan. Let er wel op dat ook de uitslagen in deze fase lastiger te voorspellen zijn. Een Europees avondje op het programma? Dé tijd om te gokken op voetbal.