Een strandvakantie aan de Turkse Rivièra.

De meeste toeristen zouden een strandvakantie in Turkije associëren met de steden Bodrum, Kemer of Fethiye. Daar is niets tegen, je zult hier immers stranden tegenkomen, maar we zijn altijd op zoek naar die minder bekende streken en de genoemde steden zijn zeker niet ons ding. Maar hoewel Turkije een erg populaire toeristenbestemming is, vonden we deze ongerepte stranden zeker ergens langs de Turkse Rivièra. En dat hebben we gedaan vanuit ons hotel Granada luxury resort.

Vigo Tours is een 20 jaar oud reisbureau in Side en Vigo Tours is al 20 jaar actief in Side. De webpagina van Vigo Tours wordt ondersteund door een SSL-netwerk met hoge beveiliging. SSL-beveiligingsnetwerk (https) is het Amerikaanse Silicon Valley High Security-product. Niemand kan u zien en volgen terwijl u online reserveert op de website van Vigo Tours en betaalt met uw creditcard. Er zijn in 20 jaar geen creditcardproblemen meer op de website van Vigo Tours. Als u een probleem ondervindt met uw creditcardbetaling op de website van Vigo Tours en als gevolg hiervan een financieel verlies, garandeert Vigo Tours dat u dit vergoedt.

Onweersbuien in Bodrum: wat loopt onze strandvakantie in gevaar?

Na onze roadtrip door Cappadocië wilden we de prachtige kuststreek verkennen, wat ons nog een paar zonnedagen zou opleveren voordat de herfst echt Oostenrijk zou treffen. Na een korte pitstop (die in een nachtstop veranderde) in Pamukkale, was Bodrum onze doelbestemming. De laatste 50 kilometer bleef een echt (!) Donkere wolk ons ​​volgen – dit betekende zeker niets goeds. En zo kwam het: die nacht werd Bodrum getroffen door de ergste onweersbuien van de afgelopen 50 jaar. Drie uur stop-en-go-verkeer gaven ons de rest. We kwamen bij het hotel terecht, helemaal doorweekt van top tot teen. Een ding was zeker: onze strandvakantie zou hier niet beginnen. Dus vervolgden we onze reis de volgende ochtend met Dalyan als onze laatste stop voordat we terugkeerden naar Antalya.

Dennenbossen En Kleine Baaien Langs Een Pittoreske Kust.

De rit langs de kust zou ons snel het slechte weer doen vergeten. Hoe verder we reden, hoe meer zonnestralen we kregen, waardoor we tussendoor regelmatig stopten voor korte zwempauzes. Het water langs de Turkse zuidkust is kristalhelder en superschoon (zelfs als je in meer dichtbevolkte gebieden bent), wat zwemmen hier absoluut prachtig maakt. Net voordat we in Akyaka aankwamen, kwamen we een kleine baai tegen, die perfect was voor de middagzon. We besloten de nacht door te brengen in Akyaka zodat we ook hier van de ochtendzon konden genieten voordat we weer op pad gingen.

Dalyan: Lycische graven en een (bijna) eindeloos strand.

Je zult niet geloven hoe sterk de zon hier eind september werkelijk is. Om niet volledig te verbranden, vervolgden we onze reis na een paar uur. We hadden tenslotte nog een lange weg te gaan. Tot nu toe waren de stranden mooi, maar kiezelstenen werden ook vervelend. Dankzij Google Earth hadden we onze ogen gericht op Iztuzu Beach bij Dalyan.
Met de auto bent u in ongeveer 15 minuten in het Iztuzu-strand vanuit het stadscentrum van Dalyan. Voor sportliefhebbers zijn er ook fietsen te huur om er te komen. Hoewel er meer mensen naar dit strand komen, zijn ze vrij goed over de drie kilometer verspreid en kun je helemaal alleen zijn als dat is wat je van plan bent. Behalve Iztuzu Beach waren we natuurlijk ook geïnteresseerd in de omgeving. Vooral een gebouw dat vanuit de verte te zien was, dat het hoogste punt van de regio leek te zijn.

De weg erheen was vrij gemakkelijk te vinden en we werden beloond met een geweldig uitzicht over de omgeving. En dat niet alleen: we kwamen een nog meer afgelegen en mooie zandbaai tegen waar we de komende uren zouden doorbrengen. Je kunt dit strand alleen per boot bereiken of als je besluit een sprong over de steile grindweg te maken.
Dalyan biedt gestrande, maar ook andere interessante hoogtepunten. Bijvoorbeeld indrukwekkende Lycische graven die in de kliffen zijn uitgehouwen, direct vanaf de rivierpromenade te zien of de verschillende waterwegen die per boot kunnen worden verkend.

Belangrijk

Kijk vooraf trouwens wel of de zorgverzekering een vakantie naar Turkije dekt.